FAQ vergaderlocaties

Er zijn geen kosten aan verbonden. De boom wordt betaald door de meeting en event boeker.

Een positieve bijdrage aan een groenere planeet en een mogelijk beter imago richting de markt op dit vlak.

De meetings en events afdeling van de deelnemende vergaderlocatie ontvangt iedere dag om 14.00 uur een geautomatiseerde reminder om het aantal geplante bomen in een afgesloten portaal in te voeren. Deze getallen zijn direct op de website terug te vinden. Een keer per maand ontvangt de vergaderlocatie een factuur voor het aantal geplante bomen x Euro 5. Deze donatie is BTW-vrij en zal gefactureerd worden vanuit een organisatie met ANBI-status, hetgeen voor hotels eventueel belastingvoordelen oplevert. De betaaltermijn van deze factuur is 30 dagen.

FAQ boekers

Het enige dat je hoeft te doen is een meeting of event bij een van de deelnemende vergaderlocaties te boeken en aan te geven dat je één of meerdere bomen wilt planten om de uitstoot (deels) te compenseren.

De deelnemende vergaderlocatie waarbij je jouw meeting of event boekt verwerkt het aantal geplante bomen iedere dag in een online portaal. Deze getallen zijn direct zichtbaar op de website.

Voor de bebossingsprojecten werkt Meetings for Trees samen met Trees for All. Deze stichting heeft het CBF keurmerkt en ANBI-status en zet zich al sinds 1999 in op het gebied van CO2 compensatie en bebossingsprojecten. Alle donaties van onze partners worden door Trees for All omgezet in bomen waarbij Meetings for Trees voor iedere donatie een certificaat ontvangt. Op dit certificaat staat precies welke bomen binnen welke projecten door de gezamelijke donatie van onze partners mogelijk zijn gemaakt.

Voor iedere 100 Euro die hotel- en vergadergasten uitgeven produceren zij indirect tussen de 30 – 50 kg CO2. De exacte hoeveelheid CO2 hangt uiteraard af van jouw specifieke gedrag en de faciliteiten van de locatie. De gemiddelde volwassen boom vangt rond de 20 kg CO2 per jaar af. Kijkend naar het feit dat een boom met gemak 20 jaar oud kan worden wordt duidelijk dat het planten van een boom een aanzienlijke stap in de goede richting is.