De noodzaak

Meer dan 1% van alle CO2 uitstoot op aarde wordt veroorzaakt door de hotellerie en meeting- en events industrie plus de hieraan verbonden reisbewegingen, diensten en leveringen (bron). Concreet betekent dit dat hotel- en vergadergasten voor iedere Euro 100 die zij uitgeven indirect tussen de 30 – 50kg aan CO2 produceren (bron). 

Gelukkig zijn er steeds meer hotels en vergaderlocaties die hun gasten en boekers op een laagdrempelige en transparante manier de mogelijkheid bieden (een deel van) deze CO2 te compenseren. Dit is een mooie ontwikkeling, omdat hier zeker in de wereld post-COVID-19, steeds meer behoefte aan is.

Ons doel

Wij willen de hotellerie en meeting- en events industrie binnen Europa blijvend verduurzamen.  Ons doel is de komende jaren Europabreed te groeien en samen met onze partners vanaf 2025 tenminste 1 miljoen bomen per jaar te planten. 

Ons verhaal

Meetings for Trees is een sub-label van Hotels for Trees en focust zich op bedrijven en instellingen die op een groenere manier meetings en events willen organiseren.

Hotels for Trees werd in 2021 gestart en groeide binnen een jaar door naar een platform met bijna 100 partners in meer dan 10 landen. Het principe van dit initiatief is dat hotelgasten van deelnemende hotels de tussentijdse kamerschoonmaak over kunnen slaan voor het planten van een boom.

Veel van de deelnemende hotelpartners waren erg enthousiast, maar gaven aan ook op zoek te zijn naar een manier om meeting- en event organisatoren bomen te laten planten om de impact van hun events  te compenseren. Deze bomen komen in dit geval niet voort uit een besparing op de geleverde services vanuit de locatie, maar worden betaald door de organisator zelf.

Als antwoord op de vele verzoeken en met hulp van Founding Partner Meetingselect werd in juni 2022 Meetings for Trees gelanceerd.

 

Onze kernwaarden