Over Meetings for Trees

Meetings for Trees is met hulp van Founding Partner Meetingselect in mei 2022 gelanceerd. Het is een sub-label van Hotels for Trees een in mei 2021 opgerichte stichting met ANBI status, hetgeen betekent dat donaties aan de stichting belastingaftrekbaar zijn. De stichting wordt aangestuurd door een bestuur en overzien door een Raad van Toezicht. De stichting heeft geen winstoogmerk. Alle donaties worden uitgegeven aan bebossingsprojecten van o.a. samenwerkingspartner Trees for All of aangewend voor het runnen en verder laten groeien van Meetings for Trees en Hotels for Trees.

Partners

Als onafhankelijk non-profit initiatief is Meetings for Trees niet verbonden aan een bepaald land, merk, keten, grootte of sterrenclassificatie. 

Sterker nog, wij zijn ontzettend trots op onze samenwerking met allerlei verschillende soorten (duurzame) partners in Nederland.

 
Klik hier voor een volledig overzicht van onze partners inclusief de resultaten tot nu toe!
 
 

Founding Partner

Meetingselect is gespecialiseerd in strategisch meeting management en biedt het grootste meeting distributiesysteem en online meeting booking tool met meer dan 500.000 vergaderruimtes wereldwijd. Locaties variëren van hotelketens en congrescentra, tot unieke locaties zoals kastelen, musea, vergaderboerderijen, landhuizen, golfclubs, design studio’s en schepen.

De unieke zelf-boeking tool Meetingselect.com is gelinkt aan een uitgebreid meeting management systeem dat bedrijven inzicht geeft in alle vergaderkosten en maakt het voor inkopers en meeting planners eenvoudig om een vergaderbeleid na te leven.

De web-based technologie van Meetingselect automatiseert en ondersteunt belangrijk elementen van meeting management. Van het plannen van bijeenkomsten, analyseren van rapportages tot en met het inkoop proces: planning, budgettering, inkoop, zichtbaarheid en het meten van de resultaten.

Meeting Partner

YOIN excellent meeting places is hét betrouwbare kwaliteitsmerk voor congres- en evenementenlocaties. YOIN adviseert, ondersteunt en beoordeelt locaties op kwaliteit, deskundigheid, betrouwbaarheid, innovatie, service en duurzaamheid. Hotelpartners van Hotels for Trees ontvangen bij de audits van YOIN een hogere score en worden door dit platform extra in de spotlight gezet richting meeting- en eventplanners die duurzaamheid een belangrijke factor bij de keuze van een locatie vinden.

Verder zorgt YOIN met het haar netwerk voor hoogwaardige uitwisseling en ontwikkeling van kennis, waardoor deelnemende professionals continue ondersteund worden bij de bedrijfsmatige en individuele ontwikkeling en professionalisering.

Bebossingspartner

Voor de uitvoering van de bebossingsprojecten werkt Hotels for Trees samen met de in 1999 opgerichte Stichting Trees for All. Trees for All is de meest ervaren speler als het gaat om het aanbieden van CO2-compensatiemogelijkheden in Nederland en als enige te werk gaat conform de CBF standaarden in dit gebied. Sinds de start heeft Trees for All meer dan 5 miljoen bomen geplant en ruim 320 duizend ton vervuilende CO2 gecompenseerd (per maart 2021). Trees for all hanteert allerlei kwaliteitscriteria zoals conformiteit met lokale boswetgeving, garantiestelling met betrekking tot duurzaamheid, betrokkenheid van de lokale bevolking en de impact op omgeving, mens en dier.

 

Ambassadeurs

Beide heren zijn aanjagers, supporters en bruggenbouwers vanaf het eerste uur.

Met zijn bedrijf New Business Lab helpt Matthijs organisaties bij het ontwerpen en implementeren van maatschappelijke businessmodellen. In maart 2020 verscheen Matthijs’s boek: “IMPACT, zet vanuit de Purpose Case de wereld naar je hart”. Een praktisch handboek voor impactmakers die een bijdrage willen leveren aan een duurzame en meer sociale wereld.

Ook Gertjan speelde als change agent, verbinder en prominente ondernemer binnen Haarlemmermeer een belangrjke rol in de totstandkoming van Hotels for Trees en Meetings for Trees. Het was een aan het boek van Matthijs verbonden workshop, waarin het verhaal van Gertjan’s onderneming voor duurzaam olifantengras werd gepresenteerd, die oprichter Floris Licht een laatste duwtje in de rug gaf om met Hotels for Trees en Meetings for Trees van start te gaan.

Vriend van de stichting en sparringspartner vanaf de start.

Met zijn bedrijf Van Diemen PR ontwikkelde Casper belangeloos de website voor Hotels for Trees. Ook creëerde hij de website Meetings for Trees en overzag hij de ontwikkeling van de software die deelname aan dit initiatief voor alle partijen zo eenvoudig en laagdrempelig maakt. Tot slot speelde hij als sparringspartner van oprichter Floris Licht een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de propositie en het verhaal van Hotels for Trees en Meetings for Trees.